Amazon

hermitmonsterkiller.blogspot.com

fredag, januari 07, 2005

Werewolf cult chronicles Vietnam 1969Vill bara upplysa om att Vietnam 1969 har vunnit pris, Mats Helge Ohlssons pris Guldbiggen! Jag vill då också även då passa på att rekommendera Mats Helge Olsson hemsida, där man kan delta i trevliga lärorika disskusioner i forumen och världens största filmskola på 480 dvder. www.matshelge.com När vi fick priset bestämde vi oss för att slänga upp den lilla trailern jag visade Mats på nätet. Den är väldigt komprimerad och materialet är obehandlat taget från olika komprimerade källor, men det finns några bilder på sidan med renderat material. Filmen kommer köras genom after fx och magic bullet när den är färdig och färgkorras.:) Eftersom Helge uppskattade den så mycket så vi fick pris så lägger jag upp den för allmän beskådning.LÄNK: http://vietnam.walen.se/


Här på bloggen kommer jag skriva väldigt mycket om ett projekt som heter Vietnam 1969, tänkte förklara lite mer om projektet, återgår nog o uppdaterar den här posten med lite behind the scenes info framöver.
Vietnam 1969 är ett varulv-vietnam-film jag spenderat alldeles för många år att producera o regissera.
Med en budget på 15.000 kr så ser filmen mycket dyrare ut. Fräcka locations, duktiga skådisar och mycket välgjorda 3d animationer. En nyskapande film inom underground skräckfilm helt enkelt.
Att göra solbrytar klipp var "förbjudet" en gång i tiden självklart slänger jag in en för att bryta illusionen i min film.

Här är några videoklipp från filmen, klicka på länken för att spela upp filmen. Kräver quick time.

http://www.meshbuilder.com/shotgun_small.mov

http://www.meshbuilder.com/helikopter_new_small.mov

http://www.meshbuilder.com/animations/vietnam.mov

Filmens handling

Filmen handlar om 3 soldater på ett hemligt uppdrat på Skull Bay norr om Laos
,
Sergeant Jones, Private Maddox och Private Turner de ska hitta o döda en kvinnlig vietnamesisk Cia infiltratör som heter Hiep Thi Le,

Thi Le visar sig vara väldigt intresserad av en viss cult o Jones verkar veta mer om henne och culten än vi först kunde tro. Under natten försvinner Sergeant Jones. Nånting förföljer soldaterna i nattmörkret, en blodtörstig varulv som är ute efter hämnd, kommer de nånsin ta sig hem levande.


'


Filmens huvudperson är Maddox och varulven är på sätt o vis en metafor för kriget och dess påverkan. Maddox o Turner förändras väldigt mycket mot slutet av filmen på väldigt olika sätt.

Hoppas att allt ska vara klart i slutet av året, typ Mars-April nån gång. 3d animationerna är nästan klara, Ett par mattepaintings kvar att göra och inte många animationer kvar. Den stora renderingen jag väntar på nu är hueykrashen, fort den jäkeln är klar så ska nog saker o ting gå snabbare.Håller även på att planera nya shots med digitala stunt gubbar, det ger mig väldigt många nya ideer till Monster. Notering till mig själv: Kom ihåg 3d stunt doubles och mijöer till monster..:) Har snart jobbat med projektet i 3 år, vet inte om jag kommer tycka det är sorgligt eller om jag bara blir lättat. Kommer nog sakna all Cgi, det är otroligt flexibelt att arbeta med 3d animationer. Man kan arbeta med detaljer hur mycket man vill o tycker man en tagning är dålig så finns det massor med lösningar att förbättra och gott om tid att göra en ny. Det blir garanterat fler projekt involverande mycket Cgi animation. Johan och Pär har gjort ett fantastiskt jobb hittils.

Just nu är min bruna pärm med alla storyboards designer o shotlist försvunnen och jag känner mig lite frustrerad över det.

Bombed out area

Mattepainting.sommaren 2003

Sommaren 2004

Bilden ovan är på filmens huvudperson Maddox. Han har ett sår över halva ansiktet för att visa hans förändring som karaktär. Han har blivit delad av sin erfarenhet, sen så ser det jäkligt snyggt ut med bilder där halva ansiktet är i en annan färg. Det är min gode vän Fredrik Weileby som har gjort sminket. Har en hel del scener i filmen där ljusättningen splittar folks ansikten på mitten.
splittade ljusetJag gillar mycket färger.

Hörde idag den första versionen av musik till vietnam av Thomas Rydell. Jag gillar verkligen stilen, det är verkligen perfekt för filmen. Det låter som en blandning av nånting av Gregson Williams blandat med John Carpenter. Jag har ju hört en hel del av Thomas musik tidigare och jag vet att han är suverän. Men det här var verkligen speciellt, efter att ha jobbat med i princip samma ljudlösa material i 2 år är det underbart att få höra visuellt anpassad musik till bilderna. Atmosfäriskt mystiskt och spännande musik. Helt klart en av de största överaskningarna på länge, inspirerade mig mycket. Ser verkligen fram emot att jobba vidare med Thomas i vietnam och att höra mer av musiken.
Kan berätta också, att Thomas har enbart använt sig av instrument från 60 talet till musiken samt härliga orientaliska influencer som tex en gong-gong. Verkligen inspirerad och bra musik.


Alla bilderna ovan är från Somarro flygplats, ligger några kilometer från var jag bor. Svårt att tänka sig va!:)


Diva-wolf.
Skicka en kommentar