Amazon

hermitmonsterkiller.blogspot.com

torsdag, januari 06, 2005

GALEN APA!!! Scream Ann, scream for your life! Aaaaaaaaa!!!!!


Har precis kollat på orginalet King Kong inför Peter Jacksons kommande remake. Har inte sett den tidigare sen jag gick i grundskolan nån gång. Jag kan säga att följer Peter Jackson orginalet slaviskt så kommer han få en mycket underhållande film, antagligen hans bästa sen Braindead. Man tänker inte på att filmen är från 1933, den här filmen har mycket mer action o äventyr än de flesta moderna summer blockbusters.

Filmen handlar om en hyperaktiv Apa King Kong som bor på ön Skull Island och en oskyldig liten "dame" Ann Darrow, som inte vill annat än att bli känd och en välkänd naturfilmaren Carl Denham drar med henne på en expedition. På skeppet blir hon kär i Jack. Carl har tänkt att åka till en mystisk ö och filma king kong och Ann är den snygga tjejen som ska posera för Carl, men saker går inte som planerat. Ann Darrow kidnappas av de galna byborna och ska offras till jätteapan, när apan gör sin mäktiga entre så snor han Ann och försvinner in i djungeln. Så det är upp till Carl och Jack att rädda Ann. Vi följer med skeppet the ventures besättning genom djungeln, där de möter på galna dinosaurier som attackerar från höger o vänster. En galen Apa som springer runt med en Ann Darrow i näven, som inte verkar sluta skrika. Tillslut så besegras Apan och Ann räddas. De får med sig Apan i båten på nåt vis och den hamnar annan ö. Manhattan där den galna apan rymmer springer runt igen och trampar ihjäl folk, kidnappar återigen Ann Darrow. Flyr upp på Empire state building och en mäktig final där han slåss mot flygplan. Men de flesta vet väl det här redan. Bästa scenen i hela filmen är nog i början av filmen när King Kong har nåt som liknar en wrestling match med en T Rex och kong visat vem som är kung.

Effekterna är väl gamla, men vad gör det när stop motion modellerna är apsnygga och detaljerade och miljöerna på skull island är helt fantastiska, underhållande bybor på skull island som dansar runt utklädda till gorillor. Skulle vilja resa till skull island nån dag, dansa runt med de galna byborna och jaga lite galen apa.:)

HOLY MACRO WHAT A SHOW! Som Carl Denham sa när han såg bybornas galna dans.

Jag såg remaken också, den var ok. Men inte i närheten av lika underhållande som orginalet., Jag saknade dinosaurierna men den hade schysst musik, tråkiga hawaii locations men snygg Rick Baker kostym. Tråkigt bara att apan inte är galen längre och vankar omkring i slow motion istället och är sentimental.Skicka en kommentar